De fleste teltene er ikke designet for stasjonær bruk, så for å sikre at du kan bruke teltet i årevis, ikke la det utsettes for vær og vind i lange perioder. Du bør vurdere et annet produkt hvis du ønsker et ly for langvarig stasjonær bruk.


Tips for å holde telter i topp stand

  • Langvarig UV-eksponering vil forringe materialet og det vanntette belegget som er påført det. For å forhindre dette, sett opp teltet i skyggefulle områder når det er mulig.
  • Smuss og støv vil påvirke det holdbare vannavstøtende (DWR) belegget på stoffet, noe som får teltet til å lekke. Det kan også påvirke pusteevnen, noe som resulterer i kondens og fuktighet på innsiden selv om det ikke regner.
  • Vær forsiktig når du bruker teltet under ekstreme værforhold, da stoffet kan svekkes av kraftig nedbør og vind. Stoffet kan miste sin strekkstyrke, noe som kan føre til at det rives eller rives. For å forhindre dette, prøv å finne et skjermet sted å slå leir på.
  • Åpne dørene og la teltet lufte ut og tørke før du pakker det bort. Hvis det regner mens du pakker sammen, sørg for å ta det ut så snart som mulig for å tørke det helt før du legger det vekk. Selv om du tror teltet er tørt når du kommer hjem, ta det ut og heng det opp i en dag eller så før du pakker det vekk mellom turene.
  • Innimellom bruk er det best å oppbevare teltet på et kjølig, tørt sted og en større pose slik at det ikke presses sammen, da dette kan skade stoffet over lengre tid. Det er vanligvis ikke noe problem å bruke en kompresjons- eller stuffsekk i opptil tre dager av gangen.