Durable Water Repellent (DWR)-belegg forhindrer nedbør i å trenge gjennom utsiden av et produkt. Når DWR-belegget svikter, kan materialet ikke lenger få bort vannet, så det perler ikke lenger av som det skal. Smussoppbygging, kroppsoljer og slitasje kan føre til at DWR-belegget slutter å virke. Du kan gjenopprette produktets vannavstøtende evne ved å rengjøre det ordentlig og fornye DWR-belegget med et passende innvaskings- eller spray-på-produkt.


Tips for rengjøring og gjenoppretting av DWR

  • Følg alltid produsentens pleie- og vaskeråd.
  • Bruk en ren vaskemaskin — kjør en kort syklus uten noe i maskinen for å rense ut overflødig vaskemiddel. Når du skal rengjøre teltet, er det bedre å slå det opp og vaske det for hånd. Sko bør også vaskes for hånd.
  • Bruk en teknisk vaskeløsning i stedet for vanlig vaskemiddel. Noen inkluderer DWR slik at du kan gjenopplive belegget samtidig som du vasker utstyret ditt. For telt eller sko kan du bruke spray-on DWR-behandlingen.
  • Hvis det er mulig, kan du plassere produktet i en tørketrommel på lav til middels varme. Alternativt kan du også stryke produktet forsiktig med et håndkle eller klut mellom strykejernet uten damp og på en varm, ikke varm innstilling.


Vi vil gjerne gjenta at den beste kilden til informasjon om hvordan du tar vare på utstyret ditt vil bli funnet på produktets etikett eller produsentens nettsted.