Hvor mange psi i sykkeldekk?

• Det optimale dekktrykket for sykkelen din varierer med sykkeltypen du bruker, dekkstørrelsen og din egen kroppsvekt. For en landeveissykkel med 28-tommers hjul er det vanlig å anbefale et trykk på mellom 5,5 og 9 bar (80-130 psi). For terrengsykler er det anbefalte trykket ofte lavere, typisk mellom 2 og 3,5 bar (30-50 psi). Det er viktig å tilpasse dekktrykket etter din vekt. Syklister som veier mer bør ha litt høyere trykk for å redusere risikoen for punkteringer, mens lettere syklister kan ha fordeler av litt lavere trykk for bedre komfort og grep. Det anbefales å alltid sjekke dekkprodusentens anbefalinger og å eksperimentere innenfor de anbefalte grensene for å finne det trykket som passer best for deg og din sykkelopplevelse.