Hvilken slange passer til dekket mitt?

• Å finne den riktige sykkelslangen kan virke utfordrende med alle tallene og spesifikasjonene, men det er faktisk enklere enn det ser ut til. Hvert dekk har en unik størrelse som er avgjørende for valg av slange. Størrelsen på dekket er angitt på siden og består av en rekke tall, som for eksempel 37-622 eller 54-559.

For å velge riktig slange, start med å skrive ned disse tallene. Når du har dekkets størrelse, er neste skritt å velge riktig type ventil. Det finnes hovedsakelig to typer ventiler: Presta (også kjent som racerventil) og Schrader (også kjent som bilventil). Sørg for å velge samme type ventil som du allerede har på sykkelen din for å forhindre kompatibilitetsproblemer.

Med denne informasjonen blir det enkelt å finne fram til den korrekte sykkelslangen. Velg en slange med dimensjonene som passer til dekket ditt og den ventiltypen du foretrekker. Ved å holde seg til samme type ventil som du allerede bruker, reduserer du sjansen for feilkjøp. Så ta en titt på dekket ditt, noter dimensjonen og ventiltypen, og du vil være godt på vei til å velge en slange som er perfekt for sykkelen din.